APEL DE SELECŢIE PROIECTE LEADER, MĂSURA 4.1
Implementarea strategiei de dezvoltare locală
411 – Cresterea competivitatii sectoarelor agricol si forestier
Data publicării anunţului: 10 septembrie 2012
Număr de referinţă : M41-03/12 -5.10.2012
Depunerea proiectelor : 11 SEPTEMBRIE 2012 – 1 OCTOMBRIE 2012, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00-14.00 la Secretariatul Grupului de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului, din comuna Rășinari, str. Copacele, nr. 189, jud. Sibiu.
Masuri deschise: 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere
125 – Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii
Fondul disponibil nerambusabil pentru sesiunea septembrie 2012 : 617500 Euro
Grupul de acţiune Locală Mărginimea Sibiului anunţă lansarea cererii de proiecte 411 – cresterea competivitatii sectoarelor agricol si forestier
Proiectele finanţate se vor implementa în teritoriul Grupul de acţiune Locală Mărginimea Sibiului şi vor fi dezvoltate în concordanţă cu direcţiile de dezvoltare identificate la nivelul teritoriului, aşa cum sunt ele reflectate în Planul de Dezvoltare Locală disponibil pe site-urile www.galmarginimeasibiului.ro.
TERITORIUL GAL
Din teritoriul G.A.L. Mărginimea Sibiului fac parte 11 comune și 1 oras : Cristian, Gura Rîului, Jina, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Răşinari, Rîu Sadului, Sadu, Tilişca, Şugag şi Sălişte .
DEPUNEREA PROIECTELOR
Proiectele pot fi depuse în intervalul 11 septembrie 2012 – 1 octombrie 2012 , în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00-14.00 la secretariatul Grupului de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului, din comuna Rășinari, str. Copacele, nr. 189, jud. Sibiu.
MĂSURI DESCHISE
MĂSURA 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere
Intensitatea finanțării: 50% din valoarea totală a cheluielilor eligibile
Cuantumul finanțării: Maxim 65.277 euro
Alocare financiară pentru sesiunea septembrie 2012: 587.500 Euro
MASURA 125 – Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii
Intensitatea finanțării: 100% din valoarea totală a cheluielilor eligibile
Cuantumul finanțării: Maxim 10.000 euro
Alocare financiară pentru sesiunea septembrie 2012: 30.000 Euro
DOCUMENTELE NECESARE DEPUNERII CANDIDATURILOR
Proiectele se vor întocmi conform specificaţiilor Ghidului Solicitantului aferent fiecărei măsuri. Documentele necesare sunt disponibile în format electronic pe site-ul www.apdrp.ro
CONFORMITATE ŞI ELIGIBILITATE
Solicitantul finanţării trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecărei măsuri. Vă rugăm să consultaţi Ghidului Solicitantului aferent măsurii în care se încadrează proiectul propus (www.apdrp.ro şi www.madr.ro ).
PROCEDURA DE SELECŢIE
Dosarul Cererii de Finanţare este depus la Secretariatul GAL Mărginimea Sibiului ,unde vor verificate conformitatea şi eligibilitatea proiectului.
Comitetul de Selecţie a proiectelor este format din 7 membrii dintre care 2 reprezentanți ai administrației publice, 1 reprezentant al sectorului privat, 4 reprezentanți ai societății civile.
GAL Mărginimea Sibiului va puncta fiecare proiect eligibil în funcţie de sistemul de punctaj stabilit , va întocmi şi aproba Raportul de evaluare. Selecţia proiectelor se va face pe baza criteriilor de selecţie stabilite de GAL.
Criterii specifice de selectie GAL Marginimea Sibiului pentru MASURA 411 – Masura 123
I. Unitatile care implementeaza standardul privind prelucrarea laptelui crud, in conformitate cu Anexa la Decizia 2011/898/UE |
||
Nr. Crt. |
Criterii de selectie |
Punctaj |
1. |
Unităţi care au programe de restructurare până în 20135, cuprinse în anexa avizată de DG Sanco, pentru îndeplinirea conformităţii cu standardele comunitare, conform Decizia 2011/898/UE de modificare a Deciziei 2009/852/CE privind măsurile tranzitorii în temeiul Regulamentelor (CE) nr. 852/2004 și (CE) nr. 853/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului în ceea ce privește prelucrarea laptelui crud care nu respectă cerințele în anumite unități de prelucrare a laptelui din România și cerințele structurale aplicabile acestor unități. Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selecţie, solicitantul trebuie să se regăsească în Anexa Deciziei 2011/898/UE şi trebuie să facă dovada că are un program de restructurare avizat de ANSVSA, iar investiţia propusă face parte din acest program. Anexa Deciziei 2011/898/UE este publicată şi în Ghidul Solicitantului. Se punctează pentru toate unitățile din Anexa Deciziei 2011/898/UE. |
5 |
2. |
Micro-întreprinderi care se adaptează la standardele comunitare nou introduse Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selecţie, solicitantul trebuie să se regăsească în Anexa Deciziei 2011/898/UE şi trebuie să facă dovada că are un program de restructurare avizat de ANSVSA, iar investiţia propusă face parte din acest program. Anexa Deciziei 2011/898/UE este publicată şi în Ghidul Solicitantului. Se punctează numai Micro-întreprinderile din Anexa Deciziei 2011/898/UE, numai pentru urmatoarele doua standarde, in conformitate cu Anexa la fisa masurii: „Descrierea standardelor comunitare în vigoare”, prezentată şi în Ghidul Solicitantului. – Standarde generale pentru igiena produselor alimentare (Regulamentul nr. 852/2004/CE) cu perioada de gratie 31.12.2013; – Standarde specifice de igiena pentru alimentele de origine animala (Regulamentul nr. 882/2004/CE) cu perioada de gratie 31.12.2013; În Anexă sunt prezentate regulamentele comunitare şi actele normative care le transpun pe acestea şi sunt indicate investiţiile care sunt necesare pentru adaptarea la standarde. Aceste investiţii vor fi descrise în Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ în capitolul privind “Adaptarea la standarde”, iar cheltuielile necesare vor fi evidenţiate în bugetul indicativ. De asemenea, solicitantul trebuie să demonstreze ca Notificarea ANSVSA/DSVSA este eliberata pentru realizarea proiectului, va mentiona că va respecta standardele şi că implementarea proiectului va fi realizată pănă la expirarea perioadei de gratie. Implementarea standardelor trebuie sa se incadreze in perioada de gratie mentionata in Anexa din fisa masurii 123, dar plata se poate efectua si ulterior. |
5 |
3. |
Unitati din sectoarele prioritare in ordinea de prioritati prezentata mai jos: |
Maxim 10 |
(i) lapte si produse lactate; carne, produse din carne si oua |
N/A |
|
(ii) cereal |
N/A |
|
(iii) legume, fructe si cartofi |
N/A |
|
(iv) seminte oleaginoase |
N/A |
|
(v) miere de albine |
N/A |
|
(vi) vin |
N/A |
|
Pentru proiectele care prevăd investiţii în energie regenerabilă se acordă punctaj suplimentar. Punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestor investiţii, în valoarea totală eligibilă a proiectului. Criteriul de selectie nr. 3 poate primi maxim 10 puncte. De exemplu: – cheltuielile aferente producerii energiei regenerabile in valoare de 25.000 Euro. – valoarea totala eligibila a proiectului de 500.000 Euro. 25.000/500.000×10=0,5 Total punctaj pentru acest criteriu de selectie: 0.5 puncte |
Maxim 10 |
|
4. |
IMM-uri din zone unde există materie primă disponibilă şi nu există capacităţi de procesare Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că cel puţin 50% din materia primă utilizată la procesare sau colectată în cazul depozitării, provine din judeţul în care este amplasată investiţia sau judeţele limitrofe in care exista materie prima disponibilă. |
10 |
5. |
– Forme asociative constituite/Membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) recunoscută, cu minim 6 luni înainte de lansarea sesiunii pentru care aplică, conform legislaţiei în vigoare; 1. Solicitanţii sunt constituiți ca forme asociative: – cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare; – societăţi cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005 cu modificările şi completările ulterioare; – asociaţii familiale/ intreprindere familială, conform OUG nr. 44/2008 cu modificările şi completările ulterioare; – grupuri de producători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa nr. 37/2005, cu modificările şi completările ulterioare. Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memorial justificativ ca investitia deservește majoritatea membrilor formei asociative (jumătate plus unul din membri) și se regăsește în una din activitățile menționate în statulul acestora 2. Solicitantii sunt membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) Solcitantul poate fi membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA. Activitatea propusa prin proiect trebuie sa se regaseasca in una din activitatile OIPA (respectiv, criteriile de reprezentativitate: productie, procesare, depozitare si comercializare din Registrul OIPA-MADR). Daca solicitantul este membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA, activitatea asociatiei (comuna cu activitatea propusa prin investitie) trebuie sa se regaseasca in activitatea OIPA. Solicitantul trebuie sa demonstreze in studiul de fezabilitate/memorial justificativ modalitatea prin care OIPA sprijina activitatea de procesare a solicitantului. |
5 |
6. |
Să nu mai fi beneficiat de alt sprijin SAPARD/ FEADR pentru acelaşi tip de activitate (cod CAEN) |
10 |
7. |
IMM-uri care sunt atât producătoare de materie primă cât şi procesatoare Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că deţin exploataţii agricole şi procesează sau colectează și/sau depozitează materie primă atât din producţia proprie cât şi achizitionată. Solicitantul trebuie să demonstreze că deține exploatație agricolă, și trebuie să îndeplinească, următoarele condiții: – cel puțin 10 %, dar nu mai mult de 50 % din materia primă procesată și/sau depozitată să provină din producția proprie. Pentru proiectele care procesează materie primă din producţia proprie punctajul se acordă proporţional cu ponderea acesteia din total materie primă procesată și/sau depozitată. Pentru proiectele în care se procesează și/sau depozitează sub 10% sau peste 50% materie primă din producție proprie, nu se acordă punctaj pentru acest criteriu de selecție. Solicitantul care va procesa 50% materie primă din producție proprie, va beneficia de punctajul maxim de 4 puncte. Pentru solicitantul care procesează între 10 și 50% materie primă din producția proprie, punctajul se va acorda proporțional. Exemplu de calcul: Materie primă procesată din producție proprie =50.000 hl/an Total materie primă necesară procesării=500.000 hl/an Dacă solicitantul ar procesa 50% materie primă din producție proprie ar obține 4 puncte. Punctajul se va calcula astfel: 250.000………….4 50.000…………….x x=50.000×4/250.000=0,8 puncte |
Maxim 10 |
8. |
IMM-uri care procesează produse tradiţionale Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că procesează sau îşi propun să proceseze unul sau mai multe produse tradiţionale atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul trebuie să proceseze unul sau mai multe produse tradiționale. Pentru proiectele care procesează produse tradiţionale atestate punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, respectiv 6) proportional cu ponderea produselor tradiționale din total producție realizate, daca NU, va primi 0 puncte. De exemplu: Produse traditionale 25.000 kg/an Productie totala realizata=500.000 kg/an 25.000/500.000×6=0.30 puncte pentru acest criteriu de selectie. |
10 |
9. |
Să colecteze şi/ sau să proceseze produse ecologice Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/ Memoriul justificativ că vor colecta şi procesa produse ecologice atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul nu poate obţine produse ecologice dacă nu procesează materie primă ecologică. Pentru proiectele care colectează şi/ sau procesează produse ecologice punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, respectiv 8) proporţional cu ponderea produselor ecologice din total producţie realizată, dacă NU, va primi 0 puncte. De exemplu: Produse ecologice 25.000 kg/an Productie totala realizata=500.000 kg/an 25.000/500.000×8=0.4 puncte pentru acest criteriu de selectie. |
Maxim 10 |
10. |
Micro-intreprinderi: |
|
|
N/A |
|
|
N/A |
|
11. |
Proiecte care contin actiuni inovative |
5 |
12. |
Membru in GAL Marginimea Sibiului |
5 |
13. |
Beneficiari cu vârsta sub 40 de ani, la data depunerii proiectului |
5 |
TOTAL |
100 |
II. Unitatile care nu implementeaza standardul privind prelucrarea laptelui crud, in conformitate cu Anexa la Decizia 2011/898/UE |
||
Nr. Crt. |
Criterii de selectie |
Punctaj |
1. |
Unităţi care au programe de restructurare până în 20139, cuprinse în anexa avizată de DG Sanco, pentru îndeplinirea conformităţii cu standardele comunitare. |
N/A |
2. |
Micro-întreprinderi care se adaptează la standardele comunitare nou introduse |
N/A |
3. |
Unitati din sectoarele prioritare in ordinea de prioritati prezentata mai jos: |
Max. 46 |
(i) lapte si produse lactate; carne, produse din carne si oua |
32 |
|
(ii) cereale |
36 |
|
(iii) legume, fructe si cartofi |
36 |
|
(iv) seminte oleaginoase |
31 |
|
(v) miere de albine |
30 |
|
(vi) vin |
33 |
|
Pentru proiectele care prevăd investiţii în energie regenerabilă se acordă punctaj suplimentar. Punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestor investiţii, în valoarea totală eligibilă a proiectului Criteriul de selecție nr. 3 cumulat pentru cele două component (sectoare prioritare şi energie regenerabilă) poate primi maxim 46 de puncte. De exemplu: – cheltuielile aferente producerii energiei regenerabile in valoare de 25.000 Euro. – valoarea totala eligibila a proiectului de 500.000 Euro. 25.000/500.000×10=0,5 Total punctaj pentru acest criteriu de selectie: 36 (pentru legume, de ex.) + 0.5 = 36,5 |
Max. 10 |
|
4. |
IMM-uri din zone unde există materie primă disponibilă şi nu există capacităţi de procesare Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că cel puţin 50% din materia primă utilizată la procesare sau colectată în cazul depozitării, provine din judeţul în care este amplasată investiţia sau judeţele limitrofe în care există materie primă disponibilă. |
5 |
5. |
– Forme asociative constituite/Membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) recunoscută, cu minim 6 luni înainte de lansarea sesiunii pentru care aplică, conform legislaţiei în vigoare; 1. Solicitanţii sunt constituiți ca forme asociative: – cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare; – societăţi cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005 cu modificările şi completările ulterioare; – asociaţii familiale/ intreprindere familială, conform OUG nr. 44/2008 cu modificările şi completările ulterioare; – grupuri de producători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa nr. 37/2005, cu modificările şi completările ulterioare. Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memorial justificativ ca investitia deservește majoritatea membrilor formei asociative (jumătate plus unul din membri) și se regăsește în una din activitățile menționate în statulul acestora. 2.Solicitantii sunt membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) Solicitantul poate fi membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA. Activitatea propusa prin proiect trebuie sa se regaseasca in una din activitatile OIPA (respectiv, criteriile de reprezentativitate: productie, procesare, depozitare si comercializare din Registrul OIPA-MADR). Daca solicitantul este membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA, activitatea asociatiei (comuna cu activitatea propusa prin investitie) trebuie sa se regaseasca in activitatea OIPA. Solicitantul trebuie sa demonstreze in studiul de fezabilitate/memorial justificativ modalitatea prin care OIPA sprijina activitatea de procesare a solicitantului. |
7 |
6. |
Să nu mai fi beneficiat de alt sprijin SAPARD/ FEADR pentru acelaşi tip de activitate (cod CAEN) |
5 |
7. |
IMM-uri care sunt atât producătoare de materie primă cât şi procesatoare Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că deţin exploataţii agricole şi procesează sau colectează/depozitează materie primă atât din producţia proprie cât şi achizitionată. Solicitantul trebuie să demonstreze că deține exploatație agricolă, și trebuie să îndeplinească, următoarele condiții: a) cel puțin 10 %, dar nu mai mult de 50 % din materia primă procesată și/sau depozitată să provină din producția proprie (diferența trebuie să fie achiziționată de la terți) – cu excepția sectorului vin cu indicație geografică; b) pentru sectorul vin cu indicație geografică materia primă achiziționată de la terți poate fi cuprinsă între 5 % și 15 % (diferența trebuie să fie din producție proprie). În cazul punctului a) pentru proiectele în care se procesează și/sau depozitează sub 10% sau peste 50% materie primă din producție proprie, nu se acordă punctaj pentru acest criteriu de selecție. În cazul punctului b) pentru proiectele în care se procesează și/sau depozitează sub 5% sau peste 15% materie primă achiziționată de la terți, nu se acordă punctaj pentru acest criteriu de selecție. În cazul a) solicitantul care va procesa și/sau depozita 50% materie primă din producție proprie, va beneficia de punctajul maxim de 4 puncte. Pentru solicitantul care procesează între 10 și 50% materie primă din producția proprie, punctajul se va acorda proporțional. În cazul b) pentru proiectele care procesează struguri materie primă cu indicație geografică din producţia proprie, punctajul se acordă proporţional cu ponderea acesteia din total materie primă procesată. Exemplu de calcul: Cazul a) Materie primă procesată și/sau depozitată din producție proprie =50.000 t/an Total materie primă necesară procesării=500.000 t/an Dacă solicitantul ar procesa 50% materie primă din producție proprie ar obține 4 puncte. Punctajul se va calcula astfel: 250.000………….4 50.000…………….x x=50.000×4/250.000=0,8 puncte Cazul b) Materie primă (struguri) din producție proprie =450.000 t/an Total materie primă necesară procesării=500.000 t/an 450.000/500.000×4=3,6 puncte acordate pentru acest criteriu de selecție |
Max 4 |
8. |
IMM-uri care procesează produse tradiţionale Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că procesează sau îşi propun să proceseze unul sau mai multe produse tradiţionale atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul trebuie sa proceseze unul sau mai multe produse traditionale. Pentru proiectele care procesează produse tradiţionale atestate punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, espective 3) proportional cu ponderea produselor traditionale din total productie realizată, daca NU, va primi 0 puncte. De exemplu: – produse tradiționale 25.000 Kg/an. – producție totală realizată= 500.000 Kg/an. 25.000/500.000×3=0,15 puncte pentru acest criteriu de selecție. |
Maxim 3 |
9. |
Să colecteze şi/sau să proceseze produse ecologice Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/ Memoriul justificativ că vor colecta şi procesa produse ecologice atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul nu poate obţine produse ecologice dacă nu procesează materie primă ecologică. Pentru proiectele care colectează şi/sau procesează produse ecologice punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, respectiv 5) proporţional cu ponderea produselor ecologice din total producţie realizată, dacă NU, va primi 0 puncte. De exemplu: – produse ecologice 25.000 Kg/an. – producție totală realizată= 500.000 Kg/an. 25.000/500.000×5=0,25 puncte pentru acest criteriu de selecție |
Maxim 5 |
10. |
Micro-intreprinderi: |
Maxim 10 |
|
9 |
|
|
10 |
|
11. |
Beneficiari cu vârsta sub 40 de ani, la data depunerii proiectului |
5 |
12. |
Proiecte care contin actiuni inovative |
5 |
13. |
Membru in GAL Marginimea Sibiului |
5 |
TOTAL |
100 |
Criterii specifice de selectie GAL Marginimea Sibiului pentru MASURA 411 – Masura 125
Nr. Crt. |
Criterii de selectie |
Punctaj |
Irigatii si alte lucrari de îmbunatatiri funciare – a1: Punctaj maxim: 50 puncte |
||
1 |
Proiectele de irigatii : • la care infrastructura primara de irigatii a fost deja modernizata sau are un proiect la care sistemul de irigatii din aval a fost modernizat; Mentiune: Vor fi punctate si acele proiecte pentru care alimentarea cu apa a punctelor de livrare a OUAI/FOUAI se face direct de la sursa. Lista OUAI/FOUAI cu amenajari de irigatii la care alimentarea cu apa a punctelor de livrare se face direct de la sursa se regaseste în Anexa 13 la Ghidul Solicitantului. Aceasta prevedere va fi luata în considerare si aplicata începând cu sesiunea mai 2011 sub rezerva transmiterii oficiale catre Comisia Europeana, pâna la data lansarii sesiunii, a propunerii de modificare a PNDR în vederea introducerii acestei prevederi în criteriul de selectie 1 de la componenta a1 si, ulterior, a aprobarii acesteia de catre Comisie. • la care infrastructura primara de irigatii are un proiect de modernizare, sau un proiect la care sistemul de irigatii din aval are un proiect de modernizare. Punctarea acestui criteriu se va face numai daca acest lucru este prezentat si demonstrat în documentele anexate (adeverinta de la ANIF sau alt detinator de infrastructura primara completata cu toate elementele solicitate prin formular). Daca în Adeverinta de la ANIF sau alt furnizor de apa pentru irigatii nu este completata denumirea proiectului în baza caruia s-a efectuat sau se va efectua modernizarea, nu se acorda punctaj. |
Maxim 10 10 7 |
2 |
Proiecte de irigatii în zonele cu incidenta crescuta a secetei Indicele de ariditate: |
Maxim 10 |
0 – 23,000 |
10 |
|
23,001- 24,000 |
9 |
|
24,001 – 25,000 |
8 |
|
25,001 – 26,000 |
7 |
|
26,001 – 27,000 |
6 |
|
27,001 – 28,000 |
5 |
|
peste 28,000 |
4 |
|
Punctarea acestui criteriu se va face conform anexei cu indicii de ariditate pe localitati. |
||
3 |
Proiecte cu grad de utilizare a suprafetei de udare cât mai ridicat (% din suprafata udata prin proiect din suprafata totala care poate fi udata prin punctul/le de livrare respectiv/respective) |
Maxim 20 |
peste 85,01% |
20 |
|
80,01 – 85,00% |
18 |
|
75,01 – 80,00% |
16 |
|
70,01 – 75,00% |
14 |
|
65,01 – 70,00% |
12 |
|
60,01 – 65,00% |
10 |
|
55,01 – 60,00% |
8 |
|
50,01 – 55,00% |
6 |
|
sub 50,00% |
4 |
|
Precizare: Acest criteriu se va puncta conform procentului rezultat din calculul gradului de utilizare a suprafetei de udare, în baza Studiului de Fezabilitate/ Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii si documentelor anexate. Atentie! – Daca solicitantul nu prezinta informatiile necesare pentru calculul gradului de utilizare a suprafetei de udare, nu se acorda punctaj. |
||
4 |
Proiecte care contin actiuni inovative |
5 |
5 |
Membru in GAL Marginimea Sibiului |
5 |
Infrastructura de acces – a2: Punctaj maxim: 50 puncte |
||
1 |
Proiecte pentru cai de acces cu rol multiplu a) – acces la alti agenti economici Punctarea acestui criteriu se va face numai daca acest lucru este present si demonstrat atât în Studiul de Fezabilitate/ Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii (parti scrise si desenate), cât si în HCL ca obiective deservite de investitie. Este suficient sa se demonstreze ca drumul deserveste, pe lânga exploatatii agricole (sector vegetal, animal sau mixt) si obiective ale agentilor economici, altii decât cei din domeniul agricol, direct sau prin drum de acces propriu al acestora. În planul de amplasare în zona sau în planul de situatie, trebuie marcat amplasamentul agentilor economici deserviti de investitie. b) – acces la alte cai de comunicatie (drumuri comunale, judetene, nationale si europene); Punctarea se face numai daca acest lucru este prezentat si demonstrat în Studiul de Fezabilitate/Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii (parti scrise si desenate). Conditia este îndeplinita numai daca se demonstreaza accesul direct (intersectie) la alte cai de comunicatie. Punctajul pentru accesul la exploatatiile agricole si alti agenti economici nu poate fi cumulat cu punctajul pentru accesul la alte cai de comunicatie. |
Maxim 10 5 10 |
2 |
Proiecte pentru cai de acces ce deservesc o suprafata agricola cât mai mare |
Maxim 20 |
≥ 500,01 ha |
20 |
|
500,00 ha – 450,01ha |
18 |
|
450,00 – 400,01 ha |
16 |
|
400,00 – 350,01 ha |
14 |
|
350,00 – 300,01 ha |
12 |
|
300,00 – 250,01 ha |
10 |
|
250,00 – 200,01 ha |
8 |
|
200,00 – 150,01 ha |
6 |
|
150,00 – 100,01 ha |
4 |
|
≤ 100 ha |
2 |
|
Sunt punctate acele proiecte care deservesc direct o suprafata agricola delimitata pâna la o limita fizica. Aceasta limita fizica este considerata un alt drum de exploatare, drum public, padure, ape, imobile, cale ferata). Punctarea se va face conform justificarii din Studiul de Fezabilitate/Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii (piese scrise si piese desenate) si pe baza suprafetei agricole deservite, mentionata în hotarârea consiliului/iilor local/e. În piesele desenate ale SF/ DALI se vor marca distinct suprafetele deservite. |
||
3
|
Proiecte de rute alternative pentru preluarea traficului agricol de pe drumurile europene, nationale si judetene Punctarea acestui criteriu se va face numai daca acest lucru este present si demonstrat în Studiul de Fezabilitate/ Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii. Se acorda punctaj numai daca prin Studiul de Fezabilitate/ Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii (piese scrise si desenate) se demonstreaza ca drumul propus spre finantare reprezinta o ruta alternativa calculata conform formulei:
În formulele de mai sus s-au utilizat urmatoarele prescurtari: L segment drum european = lungimea segmentului de drum European de pe care se preia traficul agricol prin ruta alternativa L segment drum national = lungimea segmentului de drum national de pe care se preia traficul agricol prin ruta alternativa L segment drum judetean = lungimea segmentului de drum judetean de pe care se preia traficul agricol prin ruta alternativa l drumuri din proiect = lungimea totala a drumurilor propuse prin proiect Nota * Scorul obtinut aplicând formula de mai sus, se va calcula cu doua zecimale. Nu se acorda punctaj decât pentru una din cele trei variante de rute alternative, punctajul neputând fi cumulat. În situatia în care lungimea segmentului de drum judetean, national sau european de pe care se preia traficul agricol de catre drumul construit prin proiect este mai mare sau egala cu lungimea totala a drumurilor din proiect, se acorda punctajul maxim aferent tipului de drum public de pe care se face preluarea. Punctajul pentru acest criteriu se acorda daca sunt respectate urmatoarele conditii în ceea ce priveste fiecare ruta alternativa prevazuta prin proiect: • Lungimea drumurilor publice de pe care se preia traficul agricol nu poate depasi 150% din lungimea rutei alternative. • Cel putin jumatate din lungimea drumului considerat ruta alternativa trebuie sa fie realizata prin proiect, iar diferenta poate fi asigurata prin drumuri publice, altele decât cele de pe care se preia traficul agricol (europene, nationale sau judetene), indiferent de clasificare si stadiul lor de modernizare. Punctajul se va calcula numai pentru o singura categorie de drum (european, national, judetean), iar în acest sens, în SF/DALI se vor indica: • Categoria de drum (E/ N/ J) si lungimea segmentului de drum de pe care se preia traficul; • Lungimea rutei alternative; • Lungimea drumurilor propuse a se realiza prin proiect. Daca în SF/ DALI nu sunt prezentate toate informatiile care sa conduca la posibilitatea aplicarii conditiilor si formulelor de mai sus, nu se acorda punctaj. |
Maxim 10 Max 10 Max 8 Max 6 |
4 |
Proiecte care contin actiuni inovative |
5 |
5 |
Membru in GAL Marginimea Sibiului |
5 |
Submasura 125 a
Submasura 125 b
Nr. Crt. |
Criterii de selectie Punctaj maxim: 75 puncte |
Punctaj |
1 |
Tipuri de lucrari
|
Maxim 10 10 |
|
10 |
|
|
3 |
|
Punctarea se va face conform Studiului de fezabilitate /Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii, în ordinea prioritatilor stabilite prin fisa masurii. |
||
2 |
Amplasamentul investitiei (altitudinea):
|
Maxim 15 15 |
|
10 |
|
|
5 |
|
Punctarea se va face conform amplasarii investitiei pe raza administrativa a localitatii din una din zonele de câmpie, deal, munte mentionate în Anexa 11 – Studiul privind lista localitatilor cu încadrarea în zone geografice, elaborat de ICPA. În cazul în care o localitate s-a desprins din alta localitate si nu se regaseste în Anexa 11, se ia în considerare încadrarea localitatii din care s-a desprins. |
||
3 |
Infrastructura:
|
Maxim 10 10 |
|
10 |
|
|
5 |
|
Punctarea se va face în functie de proprietatea majoritara asupra padurilor accesibilizate de infrastructura care face obiectul proiectului, în baza Studiului de fezabilitate/Documentatiei de avizare pentru lucrari de interventii si a documentelor emise de solicitant (HCL, Decizie etc.). Pe hartile amenajistice ale padurilor deservite de drumul/rile din proiect se vor marca suprafetele pe tipuri de proprietati. Daca documentele justificative nu evidentiaza tipurile de proprietate asupra padurilor, nu se acorda punctaj. |
||
4 |
În cazul drumurilor forestiere, prioritate vor avea drumurile care deservesc suprafata de padure cea mai mare |
Maxim 30 |
≤500 ha |
5 |
|
500,01 – 600 ha |
6 |
|
600,01 – 700 ha |
7 |
|
700,01 – 800 ha |
8 |
|
800,01 – 900 ha |
9 |
|
900,01 – 1000 ha |
10 |
|
1000,01 – 1100 ha |
11 |
|
1100,01 – 1200 ha |
12 |
|
1200,01 – 1300 ha |
13 |
|
1300,01 – 1400 ha |
14 |
|
1400,01 – 1500 ha |
15 |
|
1500,01 – 1600 ha |
16 |
|
1600,01 – 1700 ha |
17 |
|
1700,01 – 1800 ha |
18 |
|
1800,01 – 1900 ha |
19 |
|
1900,01 – 2000 ha |
20 |
|
2000,01 – 2100 ha |
21 |
|
2100,01 – 2200 ha |
22 |
|
2200,01 – 2300 ha |
23 |
|
2300,01 – 2400 ha |
24 |
|
2400,01 – 2500 ha |
25 |
|
2500,01 – 2600 ha |
26 |
|
2600,01 – 2700 ha |
27 |
|
2700,01 – 2800 ha |
28 |
|
2800,01 – 2900 ha |
29 |
|
≥ 2900, 01 ha |
30 |
|
Punctarea se va face conform Studiului de Fezabilitate, a extraselor din amenajamentul silvic (parti scrise si desenate), în functie de suprafetele de padure accesibilizate de drumul forestier. Calculul nu include alte suprafete deservite de drum, care nu sunt incluse în amenajamentele silvice. Daca în piesele desenate ale SF/DALI, extrasele din amenajamente si hartile amenajistice nu sunt prezentate si marcate suprafetele de padure deservite, nu se acorda punctaj. |
||
5 |
Proiecte care contin actiuni inovative |
5 |
6 |
Membru in GAL Marginimea Sibiului |
5 |
ANUNŢAREA REZULTATELOR
În termen de cel mult 30 zile de la expirarea termenului pentru primirea proiectelor, lista candidaturilor primite va fi disponibilă pe site-ul GAL.
În termen de 45 de zile de la data limită de primire a proiectelor, toţi solicitanţii care au înregistrat proiecte la Secretariatul GAL vor fi informaţi cu privire la rezultatele selecţiei. Anunţarea rezultatelor se va face prin afişarea la sediul GAL şi pe pagina web a asociaţiei. Beneficiarii vor primi o notificare scrisă prin Poşta Romană, prin care vor fi informaţi cu privire la selectarea sau respingerea proiectului propus.
Contestaţiile vor putea fi depuse la Secretariatul GAL Mărginimea Sibiului, în termen de 5 Zile lucrătoare de la primirea notificării, dar nu mai mult de 12 zile lucrătoare de la afişarea pe site a raportului de evaluare.
PERSOANE DE CONTACT
Marina Bogdan, Manager GAL Marginimea Sibiului, tel. 0744526156,
email: gal_marginimea_sibiului@yahoo.ro