Comuna este aşezată în extremitatea sud-vestică a judeţului, la 49 km de Sibiu, la 800–1000 m. altitudine, pe dealurile ce premerg Munţii Cindrel. Localitatea este o adevarată placă turnată pentru drumeţii în munţii Cindrelului. Găzduieşte anual, începând din anul 1971, Festivalul folcloric „Sus pe muntele din Jina”.
Populaţia comunei Jina este de 3750 locuitori.
Localizare – la 49 km de municipiul Sibiu şi 41 de km de oraşul Sebeş- Alba
Obiective turistice: Biserica ortodoxă „Buna Vestire” – monument istoric, a fost zidită între 1795-1795 în stil bizantin şi pictată de pictorul Vasile Muntean din Laz, în 1801. Vizitaţi „Osuarul” pictat în 1826 Biserica ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” (1937-1939) numită şi „Catedrala Munţilor” pictată în 1980 de Ioan Căzilă. Masa Jidovului-„masa uriaşului” – monument al naturii cu valoare geologică. Monumentul natural geologic: Pintenii din Coasta Jinei – pe malul pârâului Lihoi (afluent al Sebeşului) amonte de localitatea Dobra. Formaţia de fluieraşi, fondată în 1948, este prima, de acest gen din ţară.
Obiectiv memorial
Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial. Obeliscul, amplasat în centrul comunei, a fost ridicat în anul 1930, din inițiativa învățătorului Ioan V. Nicoară, în cinstea eroilor români. Monumentul este alcătuit dintr-un soclu din piatră și ciment, iar crucea este realizată din marmură. Înălțimea obeliscului este de 6,80 m și este împrejmuit cu un gard din metal. Pe fațada monumentului sunt inscripționate numele a 84 eroi români din Jina morți pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial, numele a 31 eroi români răniți, morți între anii 1914-1918, în spitale și acasă. Inscripția comemorativă aflată pe monument este următoarea: „Cinste vouă eroi cari v-ați vărsat sângele pentru întregirea neamului și cinste vouă jertfe ale datoriei care ați îndurat chinurile morții pentru apărarea Patriei. Jertfa voastră simbolizată prin această piatră ne va fi mereu un îndemn spre sacrificiile pentru Neam, Patrie și Pace“.
Manifestări culturale: Găzduieşte anual, începând din anul 1971, Festivalul folcloric „Sus pe Muntele din Jina” – anual, în ultima duminică a lunii iulie.