Beneficiar:Hanea Anișoara Mihaela, Persoană Fizică
Date:07 iulie 2014

Instalarea ca Șef de exploatație a solicitantului PF Hanea Anișoara Mihaela, Comuna Sadu, Județul Sibiu / MĂSURA 112 –Instalare tineri fermieri

Descriere:

Hanea Anişoara-Mihaela şi-a început activitatea agricolă cu mai mult de 12 luni înainte de depunerea proeictului, împreună cu părinţii săi, făcând parte dintr-o familie cu tradiţie în creşterea animalelor. Exploataţia agricolă, aflată în loc. Sadu, jud. Sibiu, deţine 2,11 ha luate în arendă, şi un efectiv de 7 bovine sub 1 an, 1 bovină femelă 1-2 ani, o junincă, 16 vaci de lapte şi 208 mioare pentru reproducţie.

Exploataţia agricolă desfăşoară o activitate bazată în special pe creşterea animalelor, cultura vegetală fiind reprezentată doar prin pajişti folosite exclusiv pentru hrana animalelor. Animalele sunt comercializate la viu în pieţe sau târguri sau abatoare specializate, iar laptele este folosit cu precădere la producerea de telemea şi caş.

Obiectivul principal este creşterea cu minim 4 UDE a dimensiunii exploataţiei agricole. Acesta poate fi îndeplinit o dată cu creşterea efectivului de bovine şi ovine, folosind baza proprie de reproducţie. Este, de asemenea, necesară creşterea cantităţii de furaje proprii, fapt pentru care este necesară achiziţionarea unui tractor.

Banii folosiţi în anul 0 sunt din bugetul propriu, urmând ca în următorii ani să fie şi din banii proveniţi din proiectul pe măsura 112, dimensiunea economică a fermei crescând de la 20,784 UDE, la 25,666 UDE, adică o creştere cu 4,882 UDE.

Loc de implementare a proiectului: comuna Sadu, jud. Sibiu

Buget: valoare totală 40.000 euro

Durata proiectului: 36 luni

Data semnării contractului de finanțare: 07.07.2014

Stadiu: în implementare